Vi er reklamefinansieret. Denne side indeholder derfor annoncør-links - læs mere

Fagforening og a-kasse for massører

A-kasse for massører

Arbejder du som massør, om du så er selvstændig eller ansat, har du lige som alle andre brug for en a-kasse samt fagforening.

Som massør har du frit valg på alle hylder, og der findes rigtig mange gode a-kasser, hvor du som massør kan melde dig ind.

Der findes ingen a-kasser og fagforening, som direkte specialiserer sig i massører, og det er derfor de tværfaglige a-kasser du skal kigge på, når du vælger a-kasse.

4 gode a-kasser for massører

Vi har herunder fundet 4 af de bedste og billigste tværfaglige a-kasser, hvor massører kan melde sig ind. Hvis a-kasserne også tilbyder fagforening, er prisen for dette også angivet.

 a-kasse for massører
497 kr./md.A-kasse
69 kr./md.Fagforening

Optager massører

4.4 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Det Faglige Hus har den billigste a-kasse + fagforening.

 a-kasse for massører
527 kr./md.A-kasse
74 kr./md.Fagforening

Optager massører

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Ase er en rigtig god all-round a-kasse og fagforening.

 a-kasse for massører
514 kr./md.A-kasse
139 kr./md.Fagforening

Optager massører

4.6 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

Frie er en billige a-kasse med en prisvindende lønsikring.

 a-kasse for massører
530 kr./md.A-kasse
474 kr./md.Fagforening

Optager massører

4.3 / 5 på Trustpilot

LÆS MERE

HK er en stor og populær a-kasse & fagforening.

Data opdateret: 17.04.2024

Hvad laver en massør?

En massør kan have sin egen private massageforretning eller være ansat hos en. Derudover kan en massør være ansat i adskillige offentlige institutioner. En massør kan også være ansat hos professionelle sportsudøvere.

I stillingen som massør skal man massere kunder, der har brug for at få masseret forskellige dele af kroppen. Det er muligt for en massør at specialisere sig inden for forskellige former for massageteknikker- og stilarter, mens klassisk kropsmassage, hvor man får masseret infiltrationer ud, nyder stor efterspørgsel på markedet. Der er nemlig mange, der sidder ved et skrivebord til daglig, der kan give smerter i både ryg og nakke, hvis computerskærmen ikke er positioneret korrekt i forhold til øjenhøjde.

Her kan en massør hjælpe med at lindre smerten de steder, det gør ondt. En massør kan også hjælpe med muskelsmerter andre steder på kroppen som for eksempel ben og arme. Når en massør er ansat hos en professionel sportsudøver, er det typisk udelukkende den sportsudøvende, som massøren masserer. Massagen kan gøre, at restitueringen mellem træningerne tager kortere tid, hvilken er en stor fordel for den sportsudøvende for at klare sig bedst muligt i sportsgrenen til for eksempel konkurrencer og turneringer. En massør kan derfor lave mange forskellige arbejdsopgaver.

Hvorfor skal en massør være medlem af en a-kasse?

Da der ikke er garanteret konstant arbejde for en massør, er det en stor fordel for massøren at melde sig ind i en a-kasse for at sikre en indkomst hver måned, selvom der i perioder eventuelt ikke vil være arbejde for en massør.

Det manglende arbejde i en periode kan for eksempel skyldes, at den private massageforretning eller den, man er ansat i, er gået konkurs. Det kan være, at den professionelle sportsudøver holder en pause fra den hårde træning og derfor ikke har brug for massage i en periode. Her er det, at et medlemskab i en a-kasse kan være en stor fordel for en massør. Der er nogle a-kasser, der giver tilskud til kurser, så massøren kan blive endnu bedre til sit fag. Hvis massøren bliver arbejdsløs, giver a-kasser oftest blandt andet gratis hjælp til jobsøgningen.

Hvorfor bør massører have en fagforening?

Som massør er man ikke garanteret job, og indkomsten kan være ret ustabil. For eksempel kan der i perioder være mangel på kunder. Derfor er det vigtigt som massør at være medlem af en a-kasse, fordi du på den måde er garanteret en indkomst. A-kasser udbetaler nemlig dagpenge, så du ikke skal bekymre dig om økonomien, hvis du bliver ledig. Som medlem af en a-kasse, kan du også få supplerende dagpenge, hvis du tjener lidt penge på dit arbejde men ikke synes, at det er nok. Udover økonomisk støtte tilbyder a-kasser sine medlemmer gratis karriererådgivning, feedback på jobansøgninger og CV samt kurser. Det er godt, fordi disse ting bl.a. kan styrke dine kompetencer og hjælpe dig hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Mange a-kasser har desuden særlige tilbud og særlig støtte til dig, som fx er selvstændig massør.

Det er også en god idé som massør at være medlem af en fagforening. Fagforeninger støtter bl.a. deres medlemmer juridisk. Der er fagforeninger, som kan hjælpe dig, uanset om du er selvstændig massør eller ansat i en klinik. Er du selvstændig, kan du hos en fagforening bl.a. få økonomisk støtte og få hjælp til forretningsudvikling. Er du ansat som massør i en klinik, kan en fagforening hjælpe dig med bl.a. lønforhandling og gennemlæsning af ansættelseskontrakt. Udover personlig rådgivning tilbyder fagforeninger sine medlemmer en række kurser, billigere forsikringer og rabatter i forskellige butikker.

Hvilke fagforeninger henvender sig specifikt til massører?

Der er ikke én fagforening, der henvender sig til alle massører. Men er du fx Gotveduddannet massør, kan du blive medlem af fagforeningen Danske Psykomotoriske Terapeuter (DAP). DAP er specialister i medlemmernes fagområde og sikrer dem ordentlige vilkår. Fx kan du som medlem ringe til fagforeningen, hvis du oplever problemer med arbejdsmiljø på din arbejdsplads, og så kan DAP give dig en god service, fordi de kender dit fag og kan forstå dine specifikke udfordringer.

Brancheforeningen for Fysiurgisk Massage (BFM) er for dig, som er fysiurgisk massør. BFM sikrer sine medlemmers rettigheder og interesser. Du kan blive medlem af BFM, hvis du er startet på en godkendt massøruddannelse eller har færdiggjort en.

Falder du ikke ind i ovenstående grupper, kan du som massør blive medlem af bl.a. fagforeningerne Det Faglige Hus, ASE og FTF A. Disse fagforeninger er nemlig for alle. De kan hjælpe både selvstændige og ansatte massører.

Fagforening for massører under uddannelse

Er du massørstuderende, kan du blive medlem af DAP og BFM. Som studiemedlem hos DAP får du billigere kontingent, billige forsikringer som fx erhvervsansvarsforsikring samt fagblade. Hos ASE og FTF A kan du som studerende få gratis a-kasse og bl.a. rådgivning omkring praktik.

  Skrevet af: Redaktionen     11-01-2022     Skrevet i: Stillinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *



A-kasse nyheder

1. juli træder ny lov om registrering af arbejdstid i kraft

Hvad hedder en a-kasse og dagpenge på engelsk?

Unemployment insurance funds in Denmark | Complete guide in English

Er du en af dem, der får flere penge?

Den nyeste arbejdskraftundersøgelse viser, at jobomsætningen er faldet

Læs også

Bedste A-kasse i 2024

Her kan du læse mere om, hvilken A-kasse der i 2024 må sige at være den bedste, hvis man altså spørger medlemmerne selv! Læs mere...


Billig A-kasse

Vil du gerne vide hvem den billigste A-kasse er lige pt.? Så se vores oversigt her og få det komplette overblik! Læs mere...


A-kasse for studerende

Studerende? Her finder du vores komplette guide til a-kasse for studerende. Bliv blandt andet klog på om du kan få gratis kontingent samt andre regler for studerende Læs mere...


Sammenligning af a-kasse priser 2024

Stort overblik over a-kasse priser lige nu. Sammenlign priser på tværs af a-kasse og få en forståelse for, hvorfor nogle koster mere end andre. Læs mere...


Hvad er en a-kasse?

Er du i tvivl om hvad en a-kasse egentlig er? Så læs med her, hvor vi giver dig en kort og simpel forklaring. Læs mere...


Billigste fagforening priser

Fagforeninger er bestemt ikke billige, og derfor kan det være en god idé at vælge en af dem, hvor prisen ikke er for høj. Mød f.eks. den billigste fagforening lige nu i denne guide Læs mere...


A-kasse in Denmark

English speaking? No problem - read all about a-kasser in Denmark in our complete guide til unemplyment benefits in Denmark Read more...

Kategorier

A-kasse

A-kasser

Byer

Fagforening

Fagforening efter job

Guides og hjælp

Infografikker

Ledighed

Nyheder

Uddannelse og karriere

Udmeldelse

Udmeldelse af fagforening